Inpakken

by admin

Hieronder een handige lijst voor bij het inpakken. De beste paklijst ontstaat als je aan het eind van je vakantie opschrijft wat je eigenlijk allemaal bij je had willen hebben

Verzekering

Kinderen kunnen vaak mee worden verzekerd op de polis van hun ouders. Maar vergeet dan niet ze bij te schrijven. Juist die kleintjes zijn vaak de brokkenmakers.

Paspoort

Ook een klein kind moet in een paspoort geregistreerd staan om de grens over te mogen. Daartoe moet je je kinderen laten bijschrijven in één van jullie beide paspoorten op het gemeentehuis in je woonplaats. Het is ook mogelijk de bijschrijving van kinderen in de paspoorten van beide ouders te doen. Dat kan zeker nuttig zijn, bijvoorbeeld wanneer jullie op vakantie moeten opsplitsen in geval van nood. Stel dat één van de twee ouders om wat voor reden dan ook versneld per vliegtuig naar huis moet. Dan kan de ander rustig met de kinderen nakomen. Het is tegenwoordig ook mogelijk een apart paspoort voor je kind te laten maken, waar de visa inkomen. Zelf je paspoort laten stempelen is natuurlijk een hele belevenis. Voor sommige landen, zoals de Verenigde Staten, is een apart kinderpaspoort zelfs een vereiste.

Visum

Een visum moet voor kinderen apart worden aangevraagd. In Nederlandse paspoorten is een speciale pagina voor kinderen gereserveerd. Vraag bij de burgerlijke stand of ze de kinderen daar ook willen inzetten.