Fotograferen en filmen

by admin

Hoe worden foto’s of videobeelden van die heerlijke vakantie nog beter? De fotografen van Samen op Vakantie geven op deze pagina hun tips.

8 tips bij het fotograferen en filmen

1. Poseren

Laat je kind poseren voor de (video) camera, met vriendjes, of met specifieke voorwerpen van je vakantieland (vruchten, souvenirs, dieren). Op het moment zelf lijkt het wat overdreven, maar bij thuiskomst blijken dat juist de sterkste beelden.

2. Het kan niet dichtbij genoeg zijn

Wees niet bang om nog dichterbij je onderwerp te komen. Een close up is niet gauw te dichtbij. Let wel op de minimale afstand die je (video) camera aangeeft.

3. Fotografeer en film ook onderweg

De leukste beelden worden vaak onderweg gemaakt. Het reizen zelf heeft veel fotogenieke momenten (op de fiets, hangend uit de auto, rustend onder een boompje). Het kan lastig zijn om naast alles wat je moet verplaatsen ook nog je camera in de aanslag te houden, maar het loont de moeite.

4. Gebruik momenten dat ze zich onbespied wanen

Vaak gaan kinderen helemaal in iets op. Het is mooi die concentratie vast te leggen, wanneer ze niet in de gaten hebben dat je ze filmt/fotografeert.

5. Samen met andere kinderen

Kinderen overal ter wereld vinden het geweldig om op de foto te gaan. Laat ze samen met jouw kinderen poseren (vlak) voor de camera en je hebt een wereldfoto.

6. De achtergrond is belangrijk

Let altijd op de achtergrond waartegen je je kinderen fotografeert of filmt. Natuurlijk zijn ze zelf al schattig genoeg, maar een achtergrond van felle kleuren, een muurschildering of een verre horizon geven een foto of video net dat beetje extra waar je op hoopte.

7. Maak een keuze

Héél belangrijk: kies! Probeer niet alles in één beeld te krijgen, want dan blijft er van geen van de onderwerpen veel over.

8. Bekijk het eens vanuit een ander standpunt

Fotografeer en film ook vanuit minder gebruikelijke hoeken. Zak soepel door je knieën, kruip eens door het zand en fotografeer je kinderen vanaf hun hoogte.